markt

Vandaag precies een week geleden was de jaarlijkse boekenmarkt hier in de stad.
Natuurlijk moesten we daar heen. Ik om te kijken of ik mijn collectie boekjes in het Sallands dialect nog kon uitbreiden en vrouwlief om te kijken of haar verzameling kookboeken nog uitgebreid kon worden.

Begin van de middag vertrokken we met de bus naar de binnenstad. Voor twee euro veertig staan we dan midden in de stad. Ideaal, geen parkeerplek zoeken en ook geen parkeergeld  betalen. Vrolijk liepen we naar de Brink, in hartje Deventer, kochten daar een boekje met info en begonnen te zoeken waar we moesten zijn.
In het boekje staat namelijk waar welke boekhandelaar te vinden is en wat voor assortiment hij heeft. Handig, want om al die kilometers kraampjes na te lopen om te kijken of jouw favoriete boek er bij zit, is geen doen.

Daar begon het al: in het boekje kon ik zo gauw niet vinden waar de kraam van de IJsselacademie zich bevond, zij verkopen onder andere boekjes in het dialect.
Ach, zei ik tegen vrouwlief, ze staan al jaren op dezelfde plek, dus ik neem aan dit jaar ook weer.

Dus op weg naar de Nieuwe markt, onderweg kwamen we langs een aantal kramen waar vrouwlief belangstelling voor had, dus gelijk daar gekeken en natuurlijk ook wat gekocht.
Een uurtje later stonden we op de Nieuwe markt, wij wel, maar de IJsselacademie was er niet te vinden!
Nog maar eens het boekje nagekeken, ook vrouwlief keek mee, maar de IJsselacademie was nergens te vinden. Dat was nog eens pech hebben voor mij, maar helaas, niks aan te doen.

En daar gingen we weer, nu richting de IJssel, waar ergens aan het eind van de rij kramen een kraam moest staan waar vrouwlief nog even wou kijken.
Helaas hadden ze daar niet wat ze zocht, dus maar weer terug richting binnenstad.

Opeens begon het te waaien, niet een klein beetje, maar een stevig windje kwam opzetten. Er vliegen een paar boekjes voorbij en ineens begint het toch te regenen! Binnen een paar seconden waren we drijfnat, echt nat tot op ons vel! Je kon ons gewoon uitwringen en niet alleen ons, iedereen om ons heen was kletsnat.

Tegen de tijd dat we een schuilplek hadden gevonden was en de bui bijna over en waren we al zo nat dat het weinig nut meer had.

Een half uurtje later stonden we druipend en wel bij de bushalte, gelukkig mochten we gewoon mee. Met ons stonden er nog meer natte mensen bij de halte. Met of zonder paraplu, niemand was meer droog.
Weer een half uurtje later zaten we weer in droge kleren op de bank.

Gezellig, zo’n middagje boekenmarkt, laten we maar hopen dat het weer volgend jaar beter is en dat dan ook de IJsselacademie weer aanwezig is, want zo wordt mijn collectie niet echt groter.

Boek

4 gedachten over “markt

 1. jammer dat jullie marktbezoekje zo vruchteloos afliep. En dan nog een ferme bui erbij…van tegenslag gesproken!
  Misschien kan je beter bij de uitgeverij zelf eens informeren of ze ook op andere boekenmarkten staan?

  Groetjes!

 2. Nou, als het net zo’n fikse bui was als vandaag…..!
  Jammer is dat dan en vooral als je dan ook niet kan vinden wat je zoekt en hebben wil. Volgende keer beter!
  Groetjes!

 3. Wij wilden dit jaar ook eens gaan, doch hadden op de Belgische zender al gezien dat er onweer in de lucht hing in de middag en aangezien wij dus wel met de auto moesten vanaf ons vakantieadres en geen zin hadden om een plensbui op den hoofden te laten komen gaan wij volgend jaar maar weer proberen..Enne jouw boeken komen er zeker wel hoor…
  groet van leny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s