poetsen

Het was weer zover, ik werd bij de mondhygieniste verwacht. Elke drie maanden lig ik daar in de stoel en reinigt ze mijn gebit. Alle tandsteen haalt ze weg met een krabbertje, ook onder het tandvlees. Niet echt prettig, maar het helpt wel. Ik heb lang niet meer zoveel gaatjes als voor die tijd. Het is toch alweer een jaar geleden dat ik een gaatje had, terwijl ik daarvoor elke 2 xe0 3 maanden wel in de stoel lag om een gaatje, gat of zelfs krater te laten vullen.

Maar goed, ik lag daar dus bij de mondhygieniste in de stoel. Al babbelend deed ze haar werk, als ze een antwoord van mij verwachtte, haalde ze het tangetje even uit mijn mond en ging daarna weer verder.
Op een gegeven moment begon ze over het poetsen, of ik dat handmatig of elektrisch deed.
Handmatig dus.
Het leek haar voor mijn gebit beter als ik het elektrisch zou doen, mijn gebit zou ik dan zelf veel beter schoon kunnen houden, zodat zij mij wat minder hoefde te pijnigen met haar tangetjes.

Enthousiast begon ze te vertellen over elektrische tandenborstels.
Ze legde de werking van zo’n borstel uit en beloofde mij ook een folder mee te geven over hoe zo’n borstel te gebruiken.
En ik moest absoluut niet de duurste halen, dat was echt niet nodig, een middenklasse zou ook goed wezen.

Ze haalde het tangetje uit mijn mond, ze was klaar, alleen nog even polijsten.
Ik maakte van de gelegenheid gebruik om te vragen wat zo’n middenklasse borstel ongeveer zou kosten.
"Oohh, die kost zo rond de 60 xe0 70 euro.", antwoordde ze.
"Jeetje, " was mijn reactie, "Wat mag de duurdere borstel dan wel niet kosten??"
Nou die kostten dus rond de 150 euro vertelde de mondhygieniste.

Vol verbazing zakte mijn mond nog iets verder open, dankbaar begon ze te polijsten.
Met een keurig schoongemaakt en gepolijst gebit liep ik even later weer naar buiten.
Mijn hele leven heb ik mijn gebit gepoetst met een tandenborstel van een paar euro, 60 euro is in mijn ogen echt een gigantisch bedrag!

Ik moet er nog maar eens even over nadenken, wat zouden jullie doen?

Images

9 gedachten over “poetsen

 1. om de drie maanden??? Ik moet maar één keer per jaar naar haar toe, meer niet. Maar ik heb dan ook volgens de tandartse een heel gaaf en sterk gebit…

  Vrouwlief hier heeft ook al het idee geopperd voor zo’n elektrische tandenborstel. Wel veel duurder ja, maar die gaat toch heel lang mee en je hoeft dan enkel nieuwe kopjes te kopen ipv een hele tandenborstel.
  Zullen we samen aankopen? Krijgen we misschien korting, Pamitsha…

  😉

  Fijn weekend!

  Billy

 2. Wat ben ik toch een gelukkig mens.
  Met mijn tandarts trauma, heb ik 30 jaar geleden ( onder volnarcose ) alles eruit laten trekken en heb sinds die tijd geen problemen meer.
  Mijn trauma is zo erg, dat ik me liever laat opereren als 1 keer naar de tandarts.

 3. Gewoon doen! En voor alle huisgenoten een losse opzetborstel, dan heeft iedereen er profijt van. Het is net zoiets als afwassen met de hand of een vaatwasser. Eenmaal de overgang gemaakt, wil je niet meer anders.

 4. Die krijgt zeker provisie van elke klant die zo een borstel koopt, ik ben ook met een borstel grootgeworden, heb wel een elektische maar het gaat wat sneller, je moet toch 2 minuten borstelen, snel of langzaam als je smurrie er maar uitkomt.
  groet van leentje

 5. Ik zou toch de investering wagen voor de electrische tandenborstel. Ik had toch best een problematisch gebit waarbij ik ieder half jaar op de stoel van de mondhygieniste zat. Sinds ik mijn gebit poets met een electrische tandenborstel hoeft dat niet meer. En als je al die extra bezoekjes aan de tandarts bij elkaar optelt, had je daar wel meer dan 1 electrische tandenborstel van kunnen kopen.

 6. Ik sluit me aan bij Willemvk. Die opzetborstels zijn idd duur. Maar het voelt wel echt anders als mijn tanden met de elektische borstel zijn bewerkt. En mocht ie als tandenborstel niet naar je smaak zijn……ik heb eens gelezen dat ze ook prima dienst kunnen doen op ’t erotische vlak. Hihihi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s