nachtelijk bezoek

Een paar weken geleden had oudste zoon nachtdienst. ’s Avonds rond de klok van negen vertrok hij richting werk.
Een paar uur later vertrokken wij richting bed. Dochterlief lag al lekker te slapen en even later lagen wij ook in dromenland.

Om half twee die nacht werd ik wakker van stemmen.
"Nou, nou," dacht ik, "De buren maken het ook nog laat voor een doordeweekse dag!"
Maar ach, nu ik toch wakker was, kon ik ook wel even naar het toilet.
Eenmaal daar kwam ik tot de conclusie dat die stemmen helemaal niet bij de buren vandaan kwamen. Het leek wel hier van de zolder te komen!

Hoe kan dat nou? Zoon is toch op zijn werk? Zou hij vrij hebben gekregen/genomen?
Zit hij dan op zijn kamer met een aantal collega’s? Dat zal toch wel niet? En zo ja, dan kan dat toch wel wat zachter?

Ik besluit om naar boven te lopen, dat lawaai moet afgelopen wezen, dat kan je niet maken zo midden in de nacht zoveel kabaal.
Boven aan de trap doe ik voorzichtig  de kamerdeur van zoonlief open. Door een kiertje zie ik dat zijn bed leeg is. Nog verder doe ik de deur open, de hele kamer is leeg!
Ineens zie ik waar die luide stemmen vandaan komen. Vanaf het televisiescherm moedigen schaarsgeklede dames mij aan om een duur telefoonnumer te bellen!

Gauw kijk ik om mij heen, waar is de afstandsbediening? Zoonlief heeft een lcd-tv en daar zitten niet zomaar de knoppen in het zicht, die zijn netjes weggewerkt en de tv bedien je dus over het algemeen met de afstandsbediening. Natuurlijk kan ik dat ding niet zo gauw vinden. Pfff, altijd als je iets dringend nodig hebt, ligt het niet in het zicht.

Opeens herinner ik mij de uitleg van zoon toen wij onze nieuwe tv kregen: "Mam, de knopjes zitten aan de zijkant en de eerste van onderen is de aan/uit knop. Dat is bij dit merk tv bijna altijd zo.
Zoonlief heeft hetzelfde merk tv, dus voel ik gauw aan de zijkant. En ja hoor, daar zitten de knopjes. Gauw druk ik op de onderste, er verschijnt een menu in beeld, dat was niet de bedoeling! Die tv hoort uit te gaan!
Nog een keer druk ik op de knoppen, allemaal druk ik ze in, een voor een, en als de tv dan nog niet uit is, nog maar een keer!

Koud, bijna doof en ondertussen ook kwaad, trek ik tenslotte de stekker uit het stopcontact. Even later lig ik weer in bed.

De volgende ochtend komt zoonlief thuis. Omdat hij nooit direkt kan slapen wil hij nog even tv kijken. Tot zijn verbazing deed die het niet. Nou ja, dan maar even mail nakijken…. zijn pc deed het ook niet. Dat vond hij wel erg vreemd. Nou ja, eerst maar slapen en dan vanmiddag maar eens kijken waar het aan ligt dat niks het meer doet.

Die middag komt hij er al snel achter dat de stekker van zijn stekkerdoos eruit ligt.
Beneden komt hij om de reden vragen.
Na mijn verhaal roept hij: "Heb je een nieuwe bril nodig? Ben je blind ofzo?"
Verbaasd kijk ik hem aan: "Hoezo?"

"Ik heb nog een oud type lcd-tv. Daar zit toch een kanjer van een knop aan de voorkant, de aan/uit knop!!!"

Ik heb nog geprobeerd om hem te vertellen dat ik zo met de tijd meega, dat ik daar helemaal geen meer knop verwacht, maar vreemd genoeg wil hij dat niet geloven….

A3t0to1ca4hb5fbca0e9t2rca11g09qcalg

11 gedachten over “nachtelijk bezoek

 1. Whaahahaha geweldig, had zoon lief niet kunnen bedenken dat en zijn TV het niet doet en zijn Pc niet, er heel misschien iets van een oude IBM reclame in zijn gedachte opkomt van

  !!! of je steekt de stekker er in !!!!!
  hahahaha wel een hele goeie pamatsha?
  En die grote knop aan de voorkant, tja daar zijn we te trendy voor 🙂 je moet het maar weten nou?

  Groetjes.

  Kraker.

 2. Het bevalt tot nu toe prima. Mijn man stelt nu de DVD-speler in en nu een half uur geleden heb ik vliegensvlug internet. Heerlijk! Ik hoop dat jullie snel de boel op orde hebben met de aansluiting en zo…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s