spuug

In het vorige logje werd gevraagd  hoe het kwam dat ik zo ongeveer wist wat er met het konijn aan de hand was.
Ik heb 15 jaar als vrijwilligster gewerkt op een kinderboerderij, dan leer je dus dat soort dingen, doordat je ze telkens weer meemaakt, jaar na jaar.

Zo hadden we op die kinderboerderij ook  alcapa’s,  een mannetje en een vrouwtje.
Die heb je niet zomaar natuurlijk, dan wil je daar op een gegeven moment ook een klein, schattig, lief  alcapaatje bij zien.
Maarx85.. man en vrouw leefden als broer en zus, er gebeurde niks tussen die twee, niks geen zwangerschap dus.

We kregen als tip om die twee eens een tijdje gescheiden te laten leven., als ze dan weer bij elkaar zouden komen zou er uit vreugde van het weerzien wel eens een paring kunnen plaatsvinden.

Zo gezegd, zo gedaan, het mannetje moest maar tijdelijk naar de wei aan de andere kant.

Met de andere kant bedoelden we dus de andere kant van de vijver , waar we als kinderboerdeij ook nog een weide ter beschikking hadden.

Mannetje halster omgedaan, touw aan halster en twee andere vrijwilligers zouden hem wegbrengen terwijl ik bij het vrouwtje zou blijven.

De eerste 10 meter ging goed, mannetje liep mooi meex85x85 toen kwam er dus de brug waar hij overheen moest.

Tja, en dan zijn alcapa’s net als lama’s, ze gaan er dus bij liggen als ze iets niet vertrouwen, en zie ze dan maar eens overeind te krijgenx85..

De twee heren krabden zich eens achter de oren en al gauw hadden ze een planx85x85

Heer 1 had het touw vast en heer 2 zou achter het liggende beest gaan staan.

Heer 1 zou tot 3 tellen en bij 3 zou de een aan het touw trekken en de ander zou het beest een schop onder zijn kont geven. De verwachting van de heren was dat de alpaca dan op een draf over de brug zou gaanx85x85

Hoe anders kan het lopenx85x85 bij 3 vloog de alpaca inderdaad overeindx85.alleen niet om in een draf over de brug te gaan, maarx85.om te spugen!!!!

Het duurde maar even en heer 1 zat van boven tot onder onder de alpaca-spuug!!  En stinken dat dat doetx85. Dat wil je echt niet ruiken! Ook hierin lijkt de alpaca dus op zijn grotere broer de lama!

Mij kon je afvoeren,  ik lag natuurlijk helemaal dubbel en kon met moeite de boel droog houdenx85.. twee dagen later had ik nog zere kaken van het lachen.

Meneer 2 heeft de alpaca met een omweg toch in de andere wei gekregen, hij moest met het dier het hele dorp door en via een drukke weg richting de andere wei.

Meneer 1  ging uiteraard naar huis, zo’n anderhalve kilometer verderop, op zijn fietsjex85 daar aangekomen mocht hij van zijn vrouw niet binnenkomen,  hij moest zich achter het huis uitkleden tot op zijn ondergoed en mocht toen richting douche.

En met de alpaca’s??
Het was een goede tip, ruim anderhalf jaar later werd er een jong geboren!

Alpaca_lg

12 gedachten over “spuug

 1. Wat een prachtige anekdote en wat leuk dat het allemaal goed is gekomen en er een jong is geboren.
  Tja die arme meneer 1 moest achterom zich uit kleden de arme man. Kan mevrouw 1 haar reactie ook wel voorstellen als meneer 1 een uur in de wind stinkt haha.

  Nog een fijn weekend.

  Kraker.

 2. Hhahahahahahahahahahahah ( maar dan zwaarder en harder en met veel ademnood ertussen) wat een verhaal, Het zal je maar gebeuren, zie je wel, uit puur leedvermaak strafte Hij jou met twee dagen kaakpijn. Ik denk dat mijn straf bestond uit het uithakken van al mijn verstandskiezen uit mijn kaak….Maar wat een verhaal zeg, het zal je maar gebeuren, ik dacht dat die zo lief en meegaand waren, Niet dus….
  Heerlijk, voel me ineens weer stukken beter
  liefs van leentje

 3. Ik zou in die situatie ook waarschijnlijk moeite gehad hebben om de boel droog te houden ja. Heerlijk om te lezen!
  En wat fijn dat er daarna toch ook nog gezinsuitbreiding heeft plaatsgevonden. Zo zie je maar weer……..op ’t einde komt t toch nog allemaal goed en wij krijgen weer extra energie door een lekkere lachbui.

  Fijne zondag meid!

 4. Ja , als ze tuffen dan tuffen ze goed.
  Een jaar of twintig geleden hadden we een weitje en wilden daar wat beesten op doen.
  Dus ga je hier en daar eens kijken wat er te koop is, we hadden eerst wat schapen geleend om te kijken of dat wat was, nou ik heb dus een paar behoorlijke kopstoten van die beesten gehad dus die vielen af.
  Toen zijn we ook eens bij lamaxb4s gaan kijken, ik was nog niet in die stal of 1 van die beesten tufde me onder, en stinken!!
  Ik heb toen besloten geen veestapel op te bouwen en een grasmaaier gekocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s