kinderwagen

Van de week liep ik met de honden in het park hier in de buurt. Zo’n 30 meter voor mij liep een gezinnetje te wandelen, man, vrouw, hond en fonkelnieuwe kinderwagen. De vrouw liep achter de kinderwagen te glimmen van trots en keek goed of de wielen van de wagen niet per ongeluk door modder of nog erger.. hondenpoep reed.

Het had al een paar dagen flink geregend elke keer, dus de vrouw bleef goed met haar nieuwe wagen op het pad rijden, stel je voor dat de wagen iets zou wegzakken in het gras, dat moest niet gebeuren natuurlijk, stel je voor, worden de wielen viezer dan nodig….. nee, gewoon midden op het pad blijven, dan loop je het minste risico.

En toen gebeurde het. Er kwam ons een auto van de gemeente tegemoet. Heren die ijverig ervoor gezorgd hadden dat de paden weer helemaal schoon waren. De hele morgen waren ze in de weer geweest met bezems, bladblazers, poepzuigers en  wat er al niet meer nodig is om het park netjes te houden.
Nu waren de heren op weg naar de volgende klus en reden dus over het smalle pad naar de uitgang van het park.

Om niet tegen elkaar aan te knallen moest er dus iemand van het pad af, of de gemeentewagen of het gezinnetje met de fonkelnieuwe kinderwagen…. Nieuwsgierig keek ik toe wat er gebeurde, ik gokte op de kinderwagen….

Helaas….. een paar seconden later zakte de gemeentewagen weg in het gras, kon niet meer voor of achteruit… het gezinntje met de fonkelnieuwe kinderwagen liep door, deden net of ze niets zagen of hoorden.

Tja en daar stonden de heren van de gemeente, hoe nu verder…
Een van de twee achter het stuur, de ander duwen werkte niet, de ander achter het stuur en collega trekken aan het wagentje hielp ook al niet.
Ik heb nog aangeboden om mijn gewicht in de strijd te gooien, maar dat was niet nodig volgens de heren.
Hoe lang het heeft geduurd voor ze weer los waren weet ik niet, maar de volgende klus hebben ze zeer zeker niet gehaald……

Tja, als je fonkelnieuwe kinderwagen maar schoon blijft…..

16 gedachten over “kinderwagen

 1. whahaha erg he??? echt niks erger dan ouders met hun pasgeboren kind incl kinderwagen , maxi cosi, speentjes..doekjes, luiers borstvoeding enz enz…ppfff zou ik ook zo erg geweest zijn toen mijn oudste klein was?? ik hoop t niet.

 2. ooooooooh wat erg wat zullen de heren gebaald hebben. Schandalig dat ze doorgelopen zijn. Geloof dat het tegenwoordig in deze maatschappij alleen maar normaal is om zo met elkaar om te gaan.

  Ik wens je een fijne dag, enjoy,
  Big City Girl

 3. Dat die man van dat gezinnetje niet even hulp geboden heeft is wel heel kinderachtig. Had toch een kleine moeite geweest? Jij als vrouw deed het zelfs nog wel.
  Fijne dag nog.

 4. Erg zeg, die zullen ook gedacht hebben het gemak dient de mens. Ik hoop dat ze daarna in een flinke hondedrol zijn gereden met die kinderwagen. 😉

  Happy Valentine

  Groetjes Mootje

 5. Kijk en dan had ik weer met mijn gote smoel aan dat mokkel gevraagd of ze even met die fokwagen van haar even opzij wilde gaan voor de mensen die zorgen dat zij over een schoon pad loopt….ik zou mijn toeter niet kunnen houden als ik zoies gezien zou hebben.
  eg niet…
  groet van leentje

 6. Dus duidelijk een gevalletje van de ‘arrogantie’ van verse ouders dat niet allee hun wereld maar ook die van de rest van de wereld om hun pasgeboren kind draait….ik vrees dat ik ook wel zo geweest ben 😉

  Wel asociaal overigens 😉

  Fijne valentijn!
  Miranda

 7. Tsja, en wat vind je daar nu van? Het klinkt alsof het je geergerd heeft. Ik vidn het een beetje asociaal van de kinderwagenmevrouw, maar ik weet niet of die kar daar wel mocht zijn. Sociaal is het in iedre geval niet geweets om stug door te blijven lopen. Ik hoopte, gaandeweg et lezen, dat hij vast zou komen te zitten en dan bij het proberen los t ekomen een spuit modder over die mensne had gespoten 🙂 Dat leek me een leuke variant in je verhaal. hahaha
  Groetejs, MArc

 8. Sociaal en Asociaal moesten elkaar dus passeren. Stel dat het andersom geweest was, dat de gemeente meneren niet aan de kant waren gegaan…. dan had de krant vol gestaan… auto ramt kinderkros.. Dan krijg je onschuldige slachtoffers, het kindje in de kros kon er tenslotte niks aan doen.

  Grtzzz de Proff

 9. Whahahahaha………ik zie ’t helemaal voor me!!!! Heerlijk om te lezen.

  Nog ff uitleg mbt jouw “verwarring” aangaande mijn log: dat virus is een bijzonder aangenaam virus. Als je er eenmaal mee besmet bent, dan wil je het gewoon nooit meer kwijt. En zijn deze dagen echt een genot om het lekker uit te laten breken. Laat je dan niet gebeuren(laat je het virus dus in rusttoestand verdersudderen), dan krijg je daar onherroepelijk vroeg of laat last van.
  Maar wees gerust…….het virus verspreidt zich niet zo héél snel hoor. Als je maar genoeg afstand houdt van alle besmettelingen, kan er niets met je gebeuren! ;))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s