Sinterklaas?

Op veel blogs lees je verhalen over de intocht van Sinterklaas, schoentjes zetten, lootjes trekken, pepernoten eten, enz., enz.

                                Imagessint

Maar niet hier bij Pamitsha…… Nog geen Sinterklaas te bekennen hier in de stad. Pammie woont namelijk in de enigste stad van Nederland, waar Sinterklaas zich niet mag vertonen voor 5 december! Sterker nog, hier in de stad zijn ze in staat om die Goedheiligman in de cel te stoppen… En dat allemaal in het kader van het in stand houden van bijzondere tradities, die er al zijn vanaf ergens in de 19e eeuw.

Maar om het Sinterklaasgevoel een oppepper te geven, ligt er vanaf afgelopen zaterdag een heuse zwartepietenboot aan de kade hier in de stad!

                               Imagespiet       

Die zwarte pieten geven voorstellingen waar kinderen dus heen kunnen…. en dan wordt je ook nog eens verteld dat je je schoen mag zetten!!

Nou, je snapt het natuurlijk al….. Pammie helemaal blij, schoen gepakt, hooi en wortel erin voor het paard. Niet, ik zeg niet zingen!!! ( Pammie heeft zangverbod, maar is ander verhaal, schijnt iets te maken te hebben met makelaars die de bordjes te koop niet aan kunnen slepen).

Maar……. Pammie heeft nachtdienst…… moet die schoen dus weer aan….. hoe moet dat nou???
Heeft Pammie eindelijk eens de kans om haar schoen te zetten….. moet ze werken :((
Heeft iemand een oplossing voor Pammie,  of zit er niks anders op dan maar gewoon te wachten tot 5 december??

                              21578368_1_detail            

14 gedachten over “Sinterklaas?

 1. Sinterklaassteming valt wat tegen dit jaar vind ik, door het weer met name. Het is te zomers nog voor Sinterklaas 🙂 Lijkt me wel leuk om eens gezellig Sinterklaas te vieren met wat mensen. Je zal het vast erg gezlelig krijgen met vrouw en kids erbij! Geniet er dus maar van. Jij hebt dit jaar vast wat extra verdient denk ik! Marc

 2. EEEEh je hebt toch wel meer schoenen dan 1 paar?;-)

  Ik hoop dat de Sint iets in je schoen heeft gedaan. Al heb ik er een hard hoofd in omdat hij niet in het dorp mag komen. Ik kijk uit naar het vervolg.

  Fijne nachtdienst en een super donderdag.

  Enjoy,
  Big City Girl

 3. Hennie heeft nou toch schoenene over, wat doe jij moeilijk zeg. Hennie geef die maat surfplank aan die ,meid mee, en zorg dat je zelf ook een bootje meegeeft, misschien worden ze beiden wel gevuld??
  Ik hoor het vanavond wel..
  Knuf van leentje

 4. Tja, hoe los je dit nou op??? Moeilijke vraag hoor. Als ik jou was zou ik gewoon wachten tot 5 december. Want weet je, Meiske mag haar schoen ook wel al zetten en de goede Sint is al in de stad gesignaleerd, maar dacht je nou écht dat Meiske al iets in haar schoen had gehad??? Welneeee……of zou hondemans het stiekem hebben verorberd intussen???? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s