DE uitslag

Vandaag was de dag dat we de uitslag zouden krijgen van de onderzoeken die vrouwlief de afgelopen dagen heeft gehad.

Om half 3 was het zover, de arts kwam een en ander bespreken.

De slagader in het been vertakt zich een eindje onder de knie in 3 aderen. Deze aderen zorgen voor de doorbloeding van de rest van je kuit , je voet en je tenen.
Van die drie aderen heeft vrouwlief er 2 die verstopt zijn. Daar komt echt geen drup bloed meer doorheen.
Er is dus maar 1 ader die dus voet en tenen van bloed moet voorzien, die ader heeft het dus niet aangekund om er ook nog eens voor te zorgen dat haar teen goed kon genezen. Dat veroorzaakte dus het afstervingsproces.

Maar nu??
Dat was de grote vraag natuurlijk…

Het antwoord van de arts was simpel: NIKS, we kunnen NIKS voor u doen!
Het schijnt zo te zijn dat er na de vertakking niet gedotterd kan worden, een omleiding zou eventueel wel kunnen maar de kans dat dat slaagt is zo klein, dat de artsen daar niet aan beginnen.

Het enige wat er gedaan kan worden is stoppen met roken, een dieet en veel bewegen. En dan echt veel bewegen, kilometers lopen op een dag!
Door dat vele lopen stimuleer je namelijk het lichaam om nieuwe aderen aan te maken naast de verstopte aderen. Dus eigenlijk een natuurlijke omleiding. Die nieuwe aderen zijn echter wel beduidend minder van kwaliteit, dus helemaal klachtenvrij zal vrouwlief wel niet worden. Dus de krampen die ze in haar voet heeft zal ze nog wel een tijdje houden.
Doet ze dit allemaal niet, dan zal de 3e en nog enige goede ader na verloop van tijd ook verstopt raken en zal er helemaal geen bloedtoevoer meer wezen richting voet. En wat er dan gaat gebeuren daar moeten we maar niet aan denken.

Nu op het moment wordt de pijnstilling via de ruggeprik afgebouwd en vervangen door tabletten. Als dat goed gaat mag vrouwlief weer naar huis. Dat zal nog een aantal dagen duren.
Voor haar teen wordt ze dan verder poliklinisch behandeld, wat daar dan precies mee gaat gebeuren is nog niet bekend.
Ook zal ze onder controle komen op de zogeheten vaatpoli.

Tot zover het laatste nieuws.
Ik wil nogmaals iedereen hartelijk bedanken voor alle steun en beterschapswensen die we hier hebben ontvangen. Ontzettend lief van jullie!!

14 gedachten over “DE uitslag

 1. Tjee wat erg en ook zo onzeker omdat je niet weet wat er gaat gebeuren op de langere termijn. Ik wens jullie heel veel kracht toe. Ik zal een kaarsje voor jullie branden.

  hou jullie haaks,

  Groetjes,
  Big City Girl

 2. Gerrit helemaal gelijk heb ik ook aan haar gezegdl maar dat kunnen wij makkelijk want wij roken dus niet meer, das het verschil…In ieder geval weten jullie nu meer, en dat ik gisteravond pas op de hoogte was van alles blame it on BCG die hield de lijn bezet,…Zo die zit….see you.
  Groetjes van leentje

 3. I.v.m. examens en diensten heb ik even verstek moeten laten gaan. Lees dit alles nu pas. Heftig zeg!! Zal niet meevallen om ook nog te stoppen met roken maar ja…dit is toch wel ff schrikken. Ik wens jullie beiden veel sterkte.

 4. jeetje wat heftig zeg….en dat je er dan zo achter komt he?? heeft je vrouw nooit eerder last gehad?? bbrrr best een beetje eng allemaal.
  heel veel sterkte en nu als het straks kan samen errugggg veel wandelen samen.
  op zich best leuk maar zo gauw het moet ineens een stuk minder leuk he??
  liefs hartje

 5. Jeetje Pami – wat een vervelend nieuws. Ik begrijp niet dat ze niet een ader kunnen openen met dat dotteren, of een ader kunnen transplanteren uit haar andere been desnoods. Is toch te gek voor woorden? Heel naar dat het zo loopt. Stoppen met roken, een dieet en sporten kan natuurlijk geen kwaad, maar je zou wensen dat dat onder andere omstandigheden mocht. Ik vind het rot voor je vriendin!
  Ik begrijp wel dat er een uitzicht is van weer naar huis kunnen komen, en dat is natuurlijk wel fijn. Gaat het met jou zelf ook een beetje? Je staat er nu natuurlijk veel alleen voor met het hele huishouden en de kinderen. Sterkte daar bij!
  Liefs van MArc

 6. WELKOPM THUIS, EN DAT JULLIE MAAR VEEL MOGEN WANDELEN, NIET ROKEN (ALLEBEI NIET) EN VOORAL STEUNEN OP PAMMIE HOOR HEN, DIE HEEFT BREDE SCHOUDERS, EN ANDERS GA JE MAAR LEKKER OP HAAR RUG….
  liefs van leentje en clautje…

 7. He wat een vervelend bericht!!!! Natuurlijk weten we allemaal dat stoppen met roken, bewegen en gezond eten beter voor een mens is (moet het mezelf toch ook nog eens wat beter gaan inwrijven volgens mij!), maar dit is toch niet direct wat je dan verwacht tegen te komen.
  Balen zeg!!!!
  Ik hoop maar dat de pijn enzo heel snel minder wordt en dat het verdere herstel een beetje soepel verloopt.
  Nogmaals heel veel beterschap én sterkte!!!
  Liefs,
  Meiske

 8. niet te geloven dat met de moderne middelen van deze tijd er niks kan aan gedaan worden

  Ik wens je vrouwlief veel sterkte en kracht om voor haar de beste oplossing te kiezen.

 9. Hoi Pami, nog wat nieuws op het ‘ziekenvlak’ te melden? Ik hoop dat je vriendin langzaamaan weer wat opknapt. Kan ze al weer gezellig thuis komen? Sterkte en pas op jezelf he! Marc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s