Park

Hier vlak in de buurt is een park. Ik loop daar regelmatig met onze hondjes. En met veel plezier, er staan daar blauwe paaltjes(= je mag de hondenpoep laten liggen) en er staan witte paaltjes (=de honden mogen los lopen)

Tot een paar maand geleden: ik kwam toch bijna onder een fiets!! En dat in het park!!

Bleek dat de gemeente de borden had vervangen…. alle paden waren nu fietspaden…. niet te geloven toch en dat in een PARK!

Na contact met de gemeente zakte mijn broek zowat af. Reden: ach, er werd toch al zoveel gefietst, hebben we maar besloten om van de wandelpaden fietspaden te maken….

Maar goed, ik ben ondertussen gewend geraakt aan de bellende fietsers en doe dan maar gewoon een stapje opzij zodat ze kunnen passeren. Maar het was een stuk minder druk nu in het park, de bejaarden uit het naastgelegen verzorgingshuis kwamen niet veel verder dan de rand van het park waar ze nu maar op het bankje gingen zitten, tot…..

Een paar weken terug…. waren er  twee bankjes constant bezet. De dak-en thuislozen hadden ons park gevonden. De bejaarden konden dus niet zitten. Vertwijfeld en teleurgesteld liepen ze weer naar huis…

Ouders met kleine kinderen draaiden met het zakje brood voor de eendjes weer om, na een blik op de bankjes geworpen te hebben…. toch maar geen eendjes voeren…

Pamitsha is niet zo bang uitgevallen, liep gewoon haar rondje door het park. Ik heb wel mijn ronde aangepast moet ik zeggen. Langs het ene bankje wil ik nog wel, daar gebeurt niks, die mannen lurken aan hun flesjes bier, niks aan de hand. Maar dat andere bankje……. die kerels halen hun flesje bier van de lippen om je de meest oneerbare voorstellen te doen. En als je niet van plan bent om er aan mee te doen, wordt je ook nog eens overal voor uitgemaakt. Nee, daar bedank ik voor, smerig wijf is het netste waar ik voor uitgemaakt ben, de rest is niet voor publicatie geschikt……

Maar goed, er zijn dus mensen die hiervoor de politie hebben gebeld, dus komen die elke dag een paar keer het park dak-en thuislozenvrij maken. Iedereen weer blij, behalve de dak-en thuislozen, zij lopen nu door de wijk op zoek naar een ander bankje. Zal mij benieuwen hoe lang dat duurt…. afgelopen maandag zaten ze hier in de straat op een bankje, lekker in het zonnetje. Waren er weer mensen niet blij, want zoon/dochter kon niet op de wipkip…..

Pfff, kunnen ze weer eens de eendjes voeren… willen ze op een wipkip….. het is ook niet gauw goed hoor.

             Eendjes

12 gedachten over “Park

 1. Die gasten verplaatsen zich zoals vlooien dat doen, echt waar hoor. GO with the flow!!
  Het blijft een schreinend probleem, en de gemeentes doen er an sich geen moer aan. Constant de politie bellen is het enige onder de noemer samenscholing, en dat is nog steeds bij wet verboden, behalve bij scholen en clubhuizen enz….
  Maar je bent er mooi klaar mee.

 2. Het ís en blijft een vervelend probleem. Vooral als de mensen in kwestie echt andere lastig vallen of vervelend doen. Het is zeer zeker niet zo dat álle dak – en thuislozen zo zijn. Maar ja, wat moeten we eraan doen. Feit is dat deze mensen in onze maatschappij leven, net als de mensen die wel een dak en thuis hebben. Allemaal mensen en allemaal recht op een leven zoals zij dat willen/kunnen. En altijd wel gevallen die niet samen door 1 deur kunnen.
  Dit is gewoon niet zomaar even op te lossen. En kijk, dat is nu net 1 van de redenen waarom ik niet in de politiek ben gestapt. Het zal je werk maar zijn om voor dit soort dingen een oplossing te vinden. Ik zou er slapeloze nachten van hebben hoor! 😉

 3. Het schiet dus niet echt op als ze zich dan gewoon een stukje verder op gaan settelen. De gemeente zal er toch een oplossing voor moeten zoeken zou je denken.
  En wat je zegt…iedere keer uitgescholden worden omdat je niet op hun ‘avances’ in wilt gaan…daar zou ik ook niet zoveel zin in hebben.
  Gelukkig gaan we richting winter en moeten ze zich verplaatsen richting overdekte winkelcentra en ben je er in de wijk weer even vanaf!

  Groetjes,
  Miranda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s