pubertijd??

Vlak voor de zomervakantie werden wij uitgenodigd voor een informatie avond op de school waar mijn dochter dit schooljaar als brugpieper rondloopt.

Na een hele berg informatie over de school en de lessen, vertelde de directeur ook nog iets over de veranderingen die we zouden gaan merken bij onze kinderen. Mocht je een zoon hebben, veranderde er volgens hem het eerste jaar nog niks, maar had je een dochter…….. nou dat was een heel ander verhaal! Dochters zouden heel erg veranderen volgens de directeur, ze zouden binnen een paar WEKEN make up gaan dragen, brutaal worden en voor het eerst verliefd worden. Nou, daar konden wij het mee doen, ik vond het een betje overdreven, dacht dat het niet zo’n vaart zou lopen, een paar WEKEN… ik dacht meer aan termen van een paar MAANDEN…. Maar goed het was eerst vakantie en daarna zagen we wel weer.

Nu zit dochter dus al anderhalve week op school.

Vorige week riep ze me, of ik even wou helpen met het inpakken van de tas voor de volgende dag. Op haar bureau lag een zilverkleurige doos…. wat was dat nou?? "Owww, dat is make up, heb ik gekregen van het buurmeisje"   Huhhh?? Zou die man dan toch gelijk hebben?? Neee, het zat nog netjes in het doosje, niet op haar gezicht… en ze heeft het gekregen zonder er om te vragen …. dus….. niks nog geen pubertijd.

Afgelopen vrijdag moest en zou dochter na het eten nog naar buiten. Ik vond het wel vreemd, want normaal wil ze dat op vrijdag nooit, want dan gaat ze naar haar vader of haar broers komen deze kant op. Maar ik heb haar maar laten gaan met de afspraak dat ze om 7 uur thuis moest wezen. Dan zou ik haar naar haar vader brengen. Maar wie er ook thuis was om 7 uur….. geen dochter.

Om 10 over 7 ben ik maar eens naar buiten gelopen om te kijken of ik haar ergens zag. Geen dochter te zien! Wel het overbuurmeisje…… haar maar eens gevraagd. "Oohh, ja, dat weet ik wel, ze is met Henkie aan het wandelen…… in het park" En meteen loopt buurmeisje weg, op weg naar het park.

Wie is HENKIE???? Wie noemt nou tegenwoordig zijn kind HENKIE??? Dat is toch een naam die je verwacht bij mannen van minstens 40 jaar oud??? Hoe oud is deze HENKIE eigenlijk??? En wat moet die HENKIE met mijn dochter in het park?? En sinds wanneer gaat mijn licht autistische dochter zomaar met iemand mee??? Moet ik hier blij mee wezen of juist niet?

Voor de tweede keer die week schoot het verhaal van de directeur door mijn gedachten… zou die man toch gelijk hebben?? Is mijn dochter verliefd op ene  HENKIE???

Ik ben maar weer naar binnen gelopen en besloot nog 10 minuten af te wachten en dan richting park te gaan, afspraak is tenslotte afspraak en dochter was al te laat.

Zover is het niet gekomen…. 5 minuten later kwam dochter aanwandelen…. met HENKIE…

Henkie is 11 maanden oud, heeft een lief koppie, bruin haar………. en moest nodig plassen in het park…

Juist… HENKIE is de nieuwe HOND van de overburen!!!

Pffffff, konden ze dat beest niet gewoon FIKKIE noemen??

Images686

13 gedachten over “pubertijd??

 1. whahahaha owww ik kan me je schrik zo voorstellen..de meest vreemde senario’s vliegen er door je hoofd he?? maar ik denk dat ze wel nog eens met henkie het park in mag he?? maaruhh niet in het donker hoor…er lopen misschien meer vreemde henkie’s die moeten plassen…

 2. giechel – ik moest er wel om lachen wat je schreef. ik zie net trowuens je tkstje van 26000 dagen – mooi nummer is dat! Dan kje voor je reactie, ja tis niet eenvoudig met dps maar ik wete gelukkig de dingen wle te plaatsen dus raak niet meer zo snel in paniek. Desondanks is de gapende eeuwige leegte wel ontstellend, elke keer weer. Nou – ik ga zo naar de film, spreek je later weer! PS waar woon jij eigenlijk ergens? greetz van MArc

 3. *zucht van opluchting* Geweldig verhaal..ik zie al helemaal voor me hoe je voor het raam aan het ijsberen was en je al aan het bedenken was hoe je ‘Henkie’ aan ging pakken 😉
  Tja..kleine meisjes worden groot 😛

  Groetjes,
  Miranda

 4. Hahahahaha………die directeur had trouwens nog wel op meer fronten ongelijk hoor. Mijn oudste zoon zit nu in de 3e en zijn broertje is nu net een brugpieper. En ik kan je op een briefje geven dat in BEIDE gevallen heel wat veranderingen bespeurbaar waren/zijn. Jaha, dus écht binnen ’n paar weken.
  Dus misschien heeft die man zich gewoon ff vreselijk vergist en hebben jullie dit jaartje nog wat rust met jullie dochter.

 5. ff helemaal off toppic…zijn er nog veel mensen die over de deventer moordzaak praten daar in deventer Pamitsha?..over de weduwe wittenberg enz of is het voor jullie allemaal onbekend? was ik ff nieuwschierig naar….

 6. @hartje: Nee, hier in de buurt hoor ik er niemand over. Het speelt denk ik nog wel in de buurt van de Zwolseweg, waar ze woonde.
  Zelf volgen we wel de ontwikkelingen in het nieuws, maar hebben het daar eigenlijk ook nooit over met buren of anderen in Deventer. En zo zijn er misschien wel meer, die wel alles volgen maar niet met hun stadsgenoten bespreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s