druk weekend

Na een week nachtdienst was zaterdagmorgen 4.00 uur voor mij ook eindelijk het weekend aangebroken.

Gauw naar huis en gauw slapen, want om 11.00 uur ging de wekker weer.

Bij ons op het bedrijf was het namelijk familiedag. Iedereen mocht zijn/haar gezin en 2 introducees meenemen. In totaal zouden er ongeveer 2500 mensen komen.

Op het bedrijf kreeg iedereen een rondleiding die ongeveer 2 uur duurde en daarna kon je een hapje eten, wat drinken en luisteren naar een bandje. Voor de kinderen was er een springkussen, nog een 1 of ander apparaat waar ze veel lol mee hadden, ijs, suikerspinnen en er was zelfs voor de allerkleinsten een kinderopvang.

Het was allemaal prima georganiseerd en reuze gezellig.

Wij hadden middelste zoon meegenomen, dochter verbleef bij haar vader en oudste zoon werkt zelf bij het bedrijf, dus ging op eigen gelegenheid.

Voor mensen die slecht ter been zijn, waren rolstoelen geregeld, dus ik heb vrouwlief in zo’n stoel gezet en haar de fabriek en later de feesttent rondgereden.

Helaas voor haar heeft ze de eerst twee uur op een muurtje moeten wachten totdat ik klaar was met mijn werk. Ik heb namelijk eerst nog geholpen bij parkeerbeheer. Ik moest er voor zorgen dat niemand lopend het terrein op ging, maar met de pendelbus meeging naar het beginpunt van de rondleiding.

Aan het eind van de middag waren  we weer thuis, het was een geslaagde middag.

De zondag moest ik alweer vroeg uit bed, ik werd namelijk ronde de klok van 8.00 uur verwacht als ehbo-ster bij een paardenconcours, samen met een collega-ehbo-ster.

Vorig jaar was ik daar ook al geweest en hadden we het druk als ehbo. Vielen er toch wel veel van de knol….

Dit jaar hadden we het druk met koffie drinken, rondwandelen, in het zonnetje zitten, gein maken door de portofoon en later op de middag met vervelen.

We hebben wel liefst 3 pleisters uitgedeeld en 1 wespensteek gezien.

Ontzettend mooi natuurlijk dat er niemand onze hulp nodig had, maar voor ons duurde de dag wel erg lang, we hadden echt niks te doen.

De hele dag hebben we dus rondgelummeld op die grote open vlakte met een lekker windje en flink wat zon en weinig schaduw.

Om 18.45 uur was ik weer thuis, ontzettend moe, en zo rood als een kreeft!

Zou ik dan toch nog bruin worden dit jaar???

12 gedachten over “druk weekend

 1. Leuk zo’n dag. Als de sfeer goe dis bij een bedrijf dan is dat wel ideaal! Zeg – met alle respect – ben jij nou lesbisch ofzo? Ik kan er nog niet helemaal wijs uit, maar je schrijft nu were over vrouwlief dus denk ik dat je dat bedoeld? Groetejs van MArc

 2. zo’n openbedrijvendagje is wel leuk om je familie eens te tonen waar je je zweet achter laat hé…

  Als EHBO’ster heb je wellicht heel wat openluchtactiviteiten waar je bijstand verleent, dus dat bruin worden zal er misschien wel inzitten

  Groetjes,

  Billy

 3. Lijkt me wel leuk, zo’n dag op het bedrijf. En niets te doen gehad als ehbo-ster, maar wel kans gehad om bruin te worden (ieder krijgt wat ie verdient en blijkbaar zat er voor jou toch een soort van minivakantietje in dit weekend).
  En heb je nu even vrij of moest je vandaag meteen weer verder werken?

 4. @Marc: goed geraden 🙂
  @mootje: nee, gaat nog niet beter, nog aan de pijnstillers, en been voelt nog steeds ijskoud aan, volgende week moet ze weer naar de huisarts.
  @Meiske: ik hoef deze week alleen maar de donderdag-en vrijdagavond te werken, rustige week dus 🙂

 5. @Paco: 1 keer in de 10 jaar een familiedag is in mijn ogen niet echt sociaal…
  @Teun: door te weinig slaap ben ik inderdaad nu nog moe, niet door de bezigheden.
  @hartje: jij ook en fijne dag!

 6. Náh da’s lekker dan mag meissie eindelijk een daggie mee, zet je haar gewoon twee uur op het muurtje..Lekker ben jij. En Henny kon natuurlijk niks zeggen, anders had je haar gewoon gezegd dat ze moest blijven zitten omdat de rolstoelen opwaren….jajajaja.Maar inderdaad kan het best een leuke dag geweest zijn, maar ik proef dat je meer lol op je ehbodagje hebt gehad..Klopt dat??Zo ja, gelijk heb je, en gelukkig zijn er weinig echte ongelukken gebeurt….Anders was dit een heel vervelend bloggie geworden…En je hebt nog alle kans om bruin te wordne hoor, het mooie weer blijft nog effe
  Groetjes van leentje

 7. Leuk hoor zo’n familiedag..alleen jammer dat het maar zo weinig is las ik hierboven.
  Lekker om zo’n dagje ehbo in het zonnetje te zijn…zo ben je aan het ‘werk’ en wordt je toch bruin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s