beloofd is beloofd

Beloofd is beloofd

Zoals beloofd aan Teun hier het logje over de postbode.

Begin jaren ’90 hadden wij een herdershond. Aangezien wij ook volop in de kleine kinderen zaten, had ik de hond geleerd om niet te blaffen als de deurbel ging, of als er iemand achterom binnenkwam. Hij mocht alleen blaffen als er een wildvreemde voor de deur stond. De hond luisterde perfect, dus iedereen blij (dachten wij)…

Op een zomerse dag had de hond bedacht dat het in de gang een stuk koeler was dan in de op het zuiden gelegen woonkamer. Dus de hond wou in de gang liggen, op de mat bij de voordeur. Ik de hond in de gang gelaten, deur op een kier gelaten, zodat hij weer terug kon komen en ik lekker met een boekje op de bank.

Na een tijdje gelezen te hebben, hoorde ik de brievenbus klepperen…. en nog eens klepperen…. en nog eens klepperen..

Wat nou dan toch…. zoveel post voor Pamitsha???

Net op het moment dat ik wil opstaan hoor ik het volgende:

“hallooo jij bent een hond hoor..”

” hé, ik ben de postbode…. zou je niet eens blaffen???”

“nog 1 keer dan… ik ben de postbode en jij bent een hond, dus hoor je een hekel aan mij te hebben, dat is nou eenmaal zo'”

” jij hoort nu op te staan, wild te springen, te blaffen en als het even kan, de post uit mijn vingers te trekken, per ongeluk een vinger raken is ook toegestaan…”

“pfff, ik zou er een minderwaardigheidscomplex aan over houden, denk dat ik mijn werk niet goed doe als ik bij jou aan de deur kom….. kijk nou eens goed dan….”

Gierend van het lachen ben ik naar de gang gelopen, heb de post van de rug van de hond gehaald en de deur open gedaan voor de postbode, die gebukt door mijn brievenbus stond te preken tegen de hond.

“Tja,” zei de postbode, “Ik wou even proberen om je hond wat manieren bij te brengen, want dit is niet normaal hoor. Van de week komen de telefoonboeken door de bus, die kan ik toch maar niet zo op zijn rug gooien? “

Ik heb hem uitgelegd dat de hond alleen blaft tegen vreemden en de postbode eigenlijk erg vereerd moest wezen omdat de hond hem als goede bekende zag.

Helemaal blij ging de postbode weer verder met zijn ronde.

Een paar dagen later werd er aangebeld, een andere postbode.

“Ik weet niet waarom, maar ik moest van de postbode die hier normaal loopt, het telefoonboek persoonlijk aan u overhandigen “

Glimlachend heb ik de postbode bedankt en ben gauw weer naar binnen gegaan, was bang dat die arme man anders zou denken dat hij voor de gek gehouden was…..

15 gedachten over “beloofd is beloofd

 1. grinnik – moest wel lachen om je logje… Dank ej voor je reactie. Waren een paar flinke en moeilijke beslissingen, maar als je ergens een deur echt dicht doet kan er ergens anders echt eentje open. Groetejs en tot lees, MArc

 2. Haha geweldig.
  Nou dat maak ik nu nooit mee, honden die niet blaffen en grommen als ik langs kom.
  Met die hitte zei ik wel eens tegen zo’n hond. Joh het is veel te warm om je zo op te winden. Maar het hielp niet, het blijven van die opgewonden standjes.
  Moet zeggen, vind het zeer attent van die postbode.
  Liefs TEun

 3. @Teun: je moet echt eens hier de post bezorgen, de honden die ik nu heb, de herdershond is al een aantal jaren geleden van ouderdom overleden, blaffen ook niet als de bel gaat of de post komt.
  Laatst liep er 1 mee naar de deur toen de postbode een pakketje kwam brengen. Vroeg die man: “Heb je een logé?” Hond is 8 jaar oud en wij hebben hem ook al 8 jaar. Die man wist dus niet eens dat wij een hond hebben, laat staan 2 :))

 4. Leuk verhaal! En aardige postbode ook. Ik heb ook zo’n hond die alleen dán blaft als ’t écht nodig is, maar zo’n aardige postbode loopt hier dus niet rond. Nu is mijn hond wel zo slim om niet te blijven liggen op de deurmat als ie iemand het trapje op hoort komen, dat scheelt dan alweer. En hij is te groot om volledig verpletterd te worden door telefoonboeken of wehkampgidsen, ook dat is weer een meevaller!

  Fijne zondag nog!

 5. Weer zo’n leuk verhaal..een de postbode pakte het wel erg leuk aan 😉

  Toevallig zei onze postbode vorige week nog tegen me dat mijn hond de enige hond is, die niet naar hem gromt. Die van mij kan niet grommen..dat zal het wel zijn 🙂

 6. SCHITTEREND!!!!!!…….
  het is toch jammer dat men zulke momenten dan net niet met beeld en geluid kan vastleggen…
  Wat lijkt me dat een lieve, gezellige postbode! …ff verder lezen, het volgende loggie… Jij hebt tenminste geen writersblock! knuffiessss, Gabi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s