buren

Buren

Volgende maand is het drie jaar geleden dat wij in dit huis zijn komen wonen.

We wonen aan een hofje, waar 15 woningen staan. De huizen staan in een halve cirkel om het het pleintje heen.

Toen wij kwamen wonen, ging iedereen gezellig met elkaar om. Met stroomstoringen (en die kwamen nogal eens voor), stond iedereen die op dat moment thuis was, gezellig op het pleintje. Gezellig babbelen, wachten op de monteur van Essent, de laatste nieuwtjes uitwisselen enz,.

Twee jaar geleden met het EK-voetbal werd het hele hofje versierd met vlaggetjes.

Elk jaar als het mooi weer werd, deden de kinderen met een aantal volwassenen stoeprandje. Er werd nog net geen beker uitgereikt aan de winnaars.

Dit alles geeft aan dat er saamhorigheid was op ons hofje, dat we wel in een stad wonen, maar toch onze buren kennen.

Maar……….

Nu zijn we 3 jaar verder en zijn de buren van nummer 1, 2 , 6, 8, 9, 11 en 14 verhuisd.

Natuurlijk zijn ze niet allemaal tegelijk gegaan en hadden ze ook niet allemaal dezelfde redenen om te verhuizen, maar dat ze verhuisd zijn is een feit.

De nieuwe bewoners van die huizen kennen we alleen van gezicht, ze hebben weinig contact en stellen zich ook een beetje afstandelijk op.

Je krijgt goedendag als je ze toevallig treft, maar een babbeltje kan er niet vanaf.

De saamhorigheid is nu helemaal weg op ons hofje.

Er wordt geen stoeprandje meer gespeeld, ook al zijn er al meerdere mooie dagen geweest.

En de vlaggetjes hangen ook niet, ook al is het WK-voetbal al een tijdje aan de gang.

Ik persoonlijk vind dat jammer,  je kunt toch beter een goede buur hebben dan een verre vriend zegt het spreekwoord.

En natuurlijk, mijn verre vrienden zijn goed waard, ik kan ze niet meer missen, maar een goede buur is ook niet verkeerd.

Nu zat ik eens te denken…….. zal ik de Essent eens bellen……. vragen om een stroomstoring……zal dan de saamhorigheid een beetje terugkomen????

14 gedachten over “buren

 1. Zou een optie kunnen zijn, maar tegenwoordig zijn mensen veel te egocentrisch en te egoistisch.. Zo van ”’blijf jij bij jouw stoeppie, hou ik mijn eigen deurtje wel in de gaten”.Persoonlijk haat ik dat, omdat ik sociale contacten héél belangrijk vind. Het is toch van de gekke dat je in de krant moet lezen dat een gescheiden vrouw van 45 al vier weken dood in haar flat ligt, en niemand die haar miste. Tranen schoten in mijn ogen toen ik dat bericht ooit las, maar het gebeurt nog steeds helaas.. En liefferds, bedankt voor jullie beriggie op mijn site. Alles gaat goed, ben beetje onthand, zit met een vinger te tikken, maar alles is gelukkig goed gegaan, en geen afwas, of andere huishoudelijke klusjes voorlopig. Ben nu toch wel een béétje blij…
  Groetjes van leentje

 2. Bedankt voor je reactie voor Leny.Je hebt al gemerkt dat ze weer typt al is het met 1 hand en dat valt niet mee. Wat je streepje betreft onder de naam, daarover zal ik je vanavond na kantoortijd over terug schrijven via de mail.Knuffel van Claudy

 3. hihihi ke kan het natuurlijk proberen he??..maar je kunt ook voorzichtig een kleine buurtvereniging opstarten en bijvoorbeeld een straatbbq houden met dit mooie weer…..dan leer je elkaar een beetke kennen, vaak vind iedereen dat dan toch hartstikke leuk, zelfs die “stugge lui” die vaak nog maar net goeiendag kunnen zeggen
  Het vergt wat aktie maar dan heb je ook wat…..;-) suc6!!

 4. @Claudy: heb je mail ondertussen al gekregen, heb het geprobeerd en als het goed is, staat het streepje er nu onder en niet boven. Dank je wel voor je hulp :))
  knuffff Pamitsha

 5. @Hartje: Dat had je gedacht hartje, maar zo werkt dat lang niet altijd. In mijn vorige woonplaats hadden we ook jaarlijks een bbq, was erg gezellig die avonden, jammer alleen dat na een week iedereen weer in hetzelfde oude patroon was teruggevallen.

 6. @Leny: ja dat is erg als je dagen dood in je huis moet ligggen voordat ze je vinden. Maar helaas hoor je het steeds vaker, las vorige week nog dat het zelfs in een verzorgingshuis was gebeurd. Had een bewoner ook al tijden dood gelegen zonder dat ze dat door hadden. Dat is toch erg!
  Echt fijn dat het nu weer goed met je gaat en dat typen komt over en tijdje wel weer, zo ongeveer gelijkertijd met de afwas en andere huishoudelijke klussen denk ik.

 7. euhm ff off topic….had je me echt toegevoegt op msn??..ik zie niks namelijk..je hebt de * toch wel vervangen voor de echte letter hoop ik?? hihih misschien doe ik ook wel wat fout hoor…kan best. en indd lullig dat die mensen dan na zo’n mega gezellig bbq hun eigen gang weer helemaal gaan…het kan zooo gezellig zijn met z’n allen. maar ja sommigen willen gewoon niet andes.

 8. @hartje: ja ik heb je echt toegevoegd 😉
  Je zou me nou toch moeten zien als het goed is. het adres begint met ge… en eindigt met st en dan @hotmail.com.
  Goed kijken en je vindt me vast wel ;))

 9. Hey Pamitsha,
  ja jammer is dat hè?
  Je ziet t veel meer gebeuren, hoor.
  Zo gauw er mensen weggaan is het maar afwachten wie er weer komt en hoe men dan is. Veel mensen zijn op zichzelf.
  Ik merk het ook hier bij ons, hoor. Alleen het verplichte (want zo voelt dat) hallo en goeiedag wordt gezegd, maar dat is dat.
  Pas wanneer er iets gebeurd in de straat, iets spectaculairs ofzo dan wordt er met elkaar gesproken of zoiets als oud en nieuw. maar verder niet, enne de essent bellen???
  Hahahaha humor heeft t wel, maar wat nu als er inderdaad een stroomstoring is en je in je uppie de tijd zit af te wachten tot er n mannetje langskomt?
  Mmmmm nee mss toch niet zo een goed idee?

  hey fijne aaf enne tot logs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s