buuf

In mijn vorige woonplaats had ik een buuf, een aardige buuf, zo’n buuf die altijd tijd had voor koffie, die altijd ff op je kinderen wou passen, zo’n buuf waar je rustig tegen kon zeggen dat je last had van de hard spelende radio of van tikkende hakken op de laminaatvloer.
Buuf had dus schoenen met hakjes en ik hoorde de hele dag door: tik, tik, tik, tik. Dat vond ik vreselijk irritant
Dat heb ik toen opgelost door buuf op haar verjaardag, behalve een mooie bos bloemen ook een paar pantoffels cadeau te geven Buuf snapte de hint, kon wel lachen om mijn bedachte oplossing en we leefden nog een tijdje gelukkig naast elkaar

Toen ging Pamitsha verhuizen, ze wou graag verder met haar vrouw en we besloten in de stad verderop een nieuwe start te maken.

De verhuisdozen waren nauwelijks uitgepakt en wat hoor ik: tik, tik, tik, tik, tik, tik….
Ja hoor, we hadden weer een buuf met hakjes…
Maar dit was een ik-ben-alles-en jij-bent-niks-buuf, een ik-kan-niet-tegen-kritiek-buuf, een ik-doe-lekker-wat-ik-zelf-wil-buuf.
Dus…… wist ik ff niet hoe ik het aan moest pakken.
Om mijn voorzichtige: “Goh die huizen zijn hier best gehorig” kreeg ik als antwoord: “Dat zijn alle huizen en ik leef zoals ik leven wil”
Tja, meer lef had ik eigenlijk niet, dus besloot maar ff af te wachten.

Na de winterlaarzen met hak, kwamen de pumps, kwamen weer nieuwe schoenen met hak en ……Pamitsha begint er zowaar aan te wennen. Probleem opgelost

Afgelopen week bleef het angstvallig stil naast ons… helemaal geen tik, tik, tik, tik.
Ik begon me na een paar dagen toch wel een beetje zorgen te maken.
Zou er wat mis wezen met de buuf???
Zou ik misschien even moeten gaan kijken??
Ik sliep ’s morgens maar zo tot half 8 door, werd niet eens wakker om 6 uur van de buuf
Er moest toch haast wel wat mis wezen hiernaast….

Vanmiddag kwam ik buuf tegen voor het huis….
Ik keek, keek nog eens…..zag ik dat nou goed???
Buuf heeft nieuwe zomerschoentjes…….. slippers, zonder hak, laat staan een tik, tik hak

Dat kan natuurlijk niet… ben ik eindelijk aan het tikken gewend, koopt ze schoenen zonder hak
Ik ga nu moed verzamelen om haar te vragen, te smeken, om toch maar weer pumps te gaan kopen… pumps met een mooie tikkende hak…..

11 gedachten over “buuf

  1. hoi hoi; ik kan me je irritatie helemaal voorstellen! Ik kan ook helemaal niet tegen geluiden van overal en nergens die ik niet zelf verkies en creeer. Heb ook veel last van de winkels beneden enzo. Grappg dta je het bijn agata missen als het wegvalt! Enne, laat je niks afnemen door die domme doos hoor – jij hebt net zo vele recht op je vrede en geluk als zij met dr spijkers! Greetz, MArc

  2. Haaj Pamitsha, irritant zeg, zo’n arrogante buuf. Soms vallen zulke types wel mee als je zomaar eens echt aan de praat komt met elkaar. (Soms, zeg ik dus. ) Maar het blijft vervelend als buren niet openstaan voor overleg over geluid e.d.
    Bij de uitvinding van het laminaat hadden ze eigenlijk meteen een wet moeten invoeren tegen TIKschoenen.. ๐Ÿ˜‰

  3. Die ontwenningsverschijnselen kunnen geen kwaad hoor, het is een kleine verstoren in de homratiudinos van de grote kwab naar de linker hersenschors, bulaturalera genaamd. Het kan totaal geen kwaad. Wanneer de rust in de beider hersenhelft weer in balans is dan zijn de ontwenningsverschijnselen in de volksmond genaamd afkikken, die zijn totaal weg, en dan kun je gerust genieten van je rust…Let op mijn woorden, volgend jaar komen de pumps weer in, en dan begint je feessie weer…
    Groetjes van leentje ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜›

  4. @leny: dit is zo’n buuf die haar hele leven al gepland heeft, volgend jaar woont ze volgens haar planning niet meer naast ons, maar woont ze in Twello. Dan heb ik dus een nieuwe buuf, eentje met haar eigen geluiden, waar ik vast en zeker ook weer aan ga wennen

  5. @luxaflex: het is en blijft een vreemd mens hoor, twee zomers terug was ze zwanger en heeft ze me elke avond door de schutting heen beziggehouden met haar verhalen over het zwanger wezen. ik heb het allemaal netjes aangehoord, geantwoord, belangstelling getoond, enz., enz. Toen de kleine er eenmaal was, moest ik dat een paar dagen later van een andere buuf horen, geboortekaartje hebben we niet gekregen. Vind ik toch een beetje raar, ik ben gewend om je buren een geboortekaartje te sturen, ook als je er geen contact mee hebt. maar goed, we hebben dus af en toe een praatje door de schutting heen en ik vind het prima zo.

  6. @Marc: ik kan wel tegen geluiden, maar vind dat als je niet in een hutje op de hei woont, je toch een beetje rekening moet houden met je buren. En zo uit je bed in je schoenen met hak springen en daar de hele dag op rond lopen, vind ik niet echt rekening houden met.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s