pasen

Tja en toen was pasen voorbij…
Waren niet echt geweldige dagen voor mij, je moet weten dat 2 van mijn 3 kinderen niet thuis wonen, maar bij mijn ex.
De jongste woont wel bij ons, maar haar twee broers dus niet.
De kinderen zijn elk weekend samen, of hier of bij mijn ex en dat gaat altijd erg goed.
Afgelopen weekend waren ze bij mijn ex, en de afspraak was dat ze tweede paasdag hier zouden zijn.
Maar…. de jongens hadden geen zin om te komen

Tja en daar sta je dan als moeder…. moet je ze verplichten of juist niet??

Ik heb sterk het idee dat als ik ze ga verplichten (ze zijn 19 en 14) dat het dan toch niet gezellig wordt.

Ik hou me maar een beetje op de been met het feit dat een jongen van 19 die elke 14 dagen trouw een weekend bij zijn moeder komt, een uitzondering is, en een jongen van 14 die zonder mopperen ook elke 14 dagen komt, ook een compliment waard is.

Maar zo’n eerste keer dat ze zeggen dat ze liever niet komen… doet toch pijn…. zou het ooit wennen????

12 gedachten over “pasen

 1. Verplichten heeft volgens mij ook geen zin.
  Ik kan alleen uit eigen ervaring spreken, als ik zeg dat loslaten, een sterkere band kan opleveren met geduld dat wel.
  Het is lastig iets zinvols te roepen als je, zoals ik de achtergronden van je verhaal niet ken.
  Kan me wel voorstellen dat je het graag anders had gezien
  groetjes 😉

 2. oepss dat doet ff flink zeer ja…..misschien is het gewoon omdat hun vrienden daar wonen??..hun pc daar staat?? hele materiale oorzaken dus?? het is vast niet heel persoonlijk bedoeld toch??hoewel het zo misschien wel overkomt naar jou toe??….( je hoort het al…ik probeer ook maar wat… 😕 )

 3. Oh lieverd, deze pijn herken ik echt helemaal. Mijn 2 jongens (15 en 12) wonen ook bij hun vader. In de zomervakantie trekken ze in bij de nieuwe vriendin van ex en haar kinderen en gaan ze een nieuw gezin starten, zo’n 80 km verderop in het land. Mijn oudste heeft ook heel vaak geen zin meer om te komen…….liever met vrienden buiten en bij pa waar zo ongeveer alles mag (tot 12 uur buiten rondhangen bijvoorbeeld).
  Ben het met BBtje eens……….is waarschijnlijk niet tegen ons moeders persoonlijk gericht. En als ik vrienden mag geloven, dan komt er een moment dat ze vanzelf terugkomen.
  Maar ondertussen doet het voor jou en mij toch maar heel veel pijn.
  Ik troost me altijd met de gedachte dat er heel veel vaders in eenzelfde schuitje zitten en dat ik in elk geval heel veel van mijn jongens hou. En dat er ooit een moment komt dat ze dat beseffen en dat ze ook beseffen dat die liefde wederzijds is.

  STERKTE LIEVERD!!!!!!!!!!! En als je wil mag je op mijn schouder komen uithuilen hoor (huil ik gezellig met je mee…..kee?)

 4. Ja jullie hebben gelijk, is niets persoonlijk en loslaten hoort ook bij opvoeden… is helemaal waar… maar dat neemt niet weg dat het toch pijn doet. Gelukkig komen ze aankomend weekend weer 😀 Dat verzacht de pijn wel een beetje.

 5. Hoewel wij dus geen kinderen hebben( vrouwtje zegt dat ik er zelf nog een ben (bijna 53, die durft) kan ik wel uit een stukje levenservaring dicht bij mij thuis, kan ik wel enigzins met bb meekomen. Vaak is het een vriend/din, de pc de vrienden in het algemeen, het even geen zin hebben in een soort van verplichting zo iemand van die leeftijd dit kan voelen op zijn/haar manier. Maar voor een moeder/vader is het een vorm van schuldgevoel en angst dat bovenkomt drijven, want wat als het weer een keer gebeurt??Kleine tip van ikke, gewoon eens langs je neus wegvragen wat, waar, waarom, en hoe, of wanneer,.gewoon waarom je niet kwam, had je hoofdpijn of zo. Breek een discussie open, hou het pratende voor jezelf is dat heel belangrijk. En als het niets belangrijks is, hoef jij je de volgende keer niet druk te maken. Scheelt jou weer hoofdpijn, buikpijn, of een paramolletje….Een moeder blijft altijd een moeder, zei mijn moeder eens, toen mijn nichtje te laat thuis kwam (die wij samen opvoedden) Wij hadden beiden een migraineaanval, en tante had gewoon de tijd vergeten….ik bedoel maar…
  Groetjes van leentje 😉

 6. Mijn vriend heeft 3 kinderen en alle 3 willen ze hem niet zien of horen…Terwijl hij in mijn ogen altijd een lieve vader is geweest. Er waren nooit problemen en ze mochten altijd heel veel, totdat ik in de picture kwam.
  Terwijl hun moeder al lang en breed een nieuwe relatie had, gunnen zij hun vader dit niet. Heel moeilijk dus. Nu is het voor hem ook erg pijnlijk en hoopt hij dat zijn kinderen ooit beseffen hoe het écht is gekomen en dat ze alsnog weer contact opnemen. Dus je staat niet alleen, okay dit weet je wel…maar dit gebeurt helaas bij vele mamaxb4s en papaxb4s. Hier is geen antwoord voor, hier is geen remedie voor…geduld, vertrouwen, kracht en liefde heb je nodig om hier doorheen te gaan, ik hoop dat jij dit ook krijgt en zo vol kan houden. Heel veel sterkte hiermee!!
  Groetjes

 7. Gelukkig zijn ze hier elke 14 dagen gerdie, dus dat valt reuze mee, alleen viel het mij wat tegen dat ze met pasen niet kwamen.
  Wel erg voor je vriend, maar ooit zullen ze nieuwsgierig worden naar hun vader en toch weer contact zoeken denk ik.
  Thnx voor je lieve woorden 🙂

 8. Hoi,

  Ik ben ook een gescheiden moeder en mijn kids hebben alle drie al een tijdje bij hun vader gewoond.. ik heb ze gewoon laten gaan want je kind gaat vóór.. en ze zijn weer terug gekomen ook, op de laatste na die zit er nu al bijna twee jaar en ik weet dat hij niet terugkomt omdat hij het niet goed met zijn oudeste zus kan vinden… En als je zelf denkt dat je het goed doet dan doe je het goed… Ik kan me goed voorstellen dat als ze een langweeken niet van de een naar de ander willen… mijns inziens lijkt het me heel logisch om te denken dat als ze met de paas bij jou waren en het was leuk dat ze ook niet tweede paasdag naar hun vader hadden gewild… kids willen ook wel eens gewoon rust.. en daar bedoel ik mee dat ze anders al hun spullen weer hadden moeten pakken om naar jou te gaan… als ik mezelf na ga wil ik ook wel eens lekker blijven waar ik ben… heb ik gewoon geen zin om ff weg te gaan.. hoe leuk het ook is… Snap je?? Ik wil dus zeggen het ligt niet jou !!

  En ken je de spreuk… als je van iets houdt laat het los… komt het terug houdt het ook van jou… en je kids blijven komen.. dus geen zorgen… positief denken 😉

  grtzzz de proff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s